ÁDER JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

ÁDER JÁNOS, DR. (FIDESZ)
ÁDER JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem ügyrendi kérdésben kértem szót; és elnézést a késedelmes jelentkezésért, de éppen konzultáltam Kósa Lajossal.
Egy szövegpontosító észrevételem lenne. Erről már az alkotmányügyi bizottság elnökével beszéltünk a szünetben. Elnézést, hogy késve jelentkeztem, de úgy jelezték nekem, hogy még több hozzászóló is van, és ezért a végére akartam ezzel maradni. De tényleg csak fél perc.
A 37-es sorszámon beterjesztett módosító indítványnál a (4) bekezdés - ez a 24. oldalán található a bizottsági jelentésnek -, ott az eredeti szöveg úgy szól, hogy "Az Állami Számvevőszék szervezetét és működését megállapító törvény elfogadásához" stb., stb., stb. Itt a "működését megállapító" egy kicsit félreérthető, meglehetősen tág fogalom. Ez zavarokat okozhat. Ezért egy következő szöveget, egy pontosabb megfogalmazást javasolnék - ez egyébként a saját indítványom, ezért kétszeresen is elnézést kell kérnem, hiszen itt a saját hibámat, vagy pontatlan megfogalmazásomat kell korrigálni. Éspedig a következő módon, hogy "Az Állami Számvevőszék szervezéséről és működésének alapelveiről szóló törvény elfogadásához"; a további szövegrész változatlan.
Úgy gondolom, hogy ez minden félreértést a jövőben kizár. Látom, Hagelmayer István is bólogat, úgyhogy vélhetően az ő egyetértését is megnyerte ez a szövegjavaslat. - Köszönöm, és még egyszer kérek

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem