ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Bejelentem, hogy a Kormány sürgős tárgyalást kérve a következő előterjesztéseket nyújtotta be:
1. A gazdálkodó szervezetek és a gazdasági társaságok átalakulásáról szóló 1989. évi XIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot;
2. Az állami vállalatokra vonatkozó egyes jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot;
3. A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot;
4. Az 1990. évi, a köztársasági elnök közvetlen választására vonatkozó népszavazás előkészítésének és lebonyolításának pénzügyi szükségletei biztosításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Most ezeknek a javaslatoknak a sürgős tárgyalásáról kell döntenünk. Egyenként teszem fel szavazásra az előterjesztéseket.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a gazdálkodó szervezetek és a gazdasági társaságok átalakulásáról szóló 1989. évi XIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzunk! Most. Köszönöm.
Az Országgyűlés 216 szavazattal, 64 ellenében, 18 tartózkodással kimondta a törvényjavaslat sürgős tárgyalását. (Rajkai Zsolt: + 1 fő.) Igen, tehát 217 "igen" szavazattal.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az állami vállalatokra vonatkozó egyes jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzunk! (Megtörténik.) Köszönöm.
Kimondom, hogy az Országgyűlés 214 szavazattal, 74 ellenében, 17 tartózkodás mellett kimondta a törvényjavaslatra a sürgősséget.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásával.
Kérem, szavazzunk! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 212 szavazattal, 68 ellenében, 22 tartózkodás mellett kimondta a javaslatra a sürgősséget.
Végül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az 1990. évi, a köztársasági elnök közvetlen választására vonatkozó népszavazás előkészítésének és lebonyolításának pénzügyi szükségletei biztosításáról szóló országgyűlési határozat javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzunk! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 235 szavazattal, 39 ellenében, 29 tartózkodással a szóban forgó határozati javaslat sürgős tárgyalásával egyetértett.
Tisztelt Országgyűlés! A beterjesztett javaslatokat a szükséges bizottsági előkészítés után fogjuk tárgysorozatba venni. Felkérem tehát az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottságot, hogy a vállalati törvény és az átalakulási törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottságot, hogy a személyi jövedelemadó törvény módosításáról szóló javaslatot, illetőleg az országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalni és a tárgyalás eredményét az Országgyűlés elé terjeszteni szíveskedjék.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a szükséges számú támogató aláírással együtt több képviselőtársunk újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtott be. Felkérem jegyző képviselőtársaimat, szíveskedjék ismertetni ezeket a bejelentett interpellációkat és kérdéseket.
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Balogh Gábor jegyző

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem