RABÁR FERENC, DR. pénzügyminiszer:

Teljes szövegű keresés

RABÁR FERENC, DR. pénzügyminiszer:
RABÁR FERENC, DR. pénzügyminiszer: Úgy érzem, ez a vita kivezetett az eredeti törvényjavaslat vagy a törvénymódosításnak a területéről, hiszen az a kérdés, hogy a megtakarított, tehát a nyereségadó-kedvezmény megvonása következtében létrejövő forrásokat hogyan használjuk fel, e törvény keretén kívül hajtható végre. Nem csak alapítvány és kuratórium az egyetlen megoldás, hanem megoldás lehet a szerzői díjaknak valamilyen differenciálása és így tovább.
Miután azonban nem ennek a kérdésnek a megvitatása a feladatunk, ezért azt javaslom, hogy a tisztelt Parlament fogadja el ezt a nyereségadó-kedvezmény-megvonásra vonatkozó javaslatot.
A másik kérdésben, amelyet Békesi képviselő úr terjesztett elő, ugyancsak fenntartom a Kormánynak az eredeti javaslatát. A gázról és a postáról van szó, tehát nem általában a közszolgáltató tevékenységekről, mint a Békesi úr is mondta, és mind a két esetben olyan szolgáltatásról van szó, amelyben nagyon nagy arányban szerepelnek közületek, állami vállalatok.
Ilyen szempontból nem is lehet megkülönböztetni ezeket a szolgáltatásokat, nem lehet differenciálni és nem lehet megmondani, hogy például a gázból mennyi a lakossági és mennyi a vállalati szolgáltatás. Miután ez szétválaszthatatlan és miután a postánál vállalkozási jellegű tevékenységről van szó, javaslom, hogy itt az adókedvezményt vonjuk meg.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem