MAGYAR BÁLINT, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

MAGYAR BÁLINT, DR. (SZDSZ)
MAGYAR BÁLINT, DR. (SZDSZ) A Kormány előterjesztése nem tartalmaz semmilyen javaslatot arra nézve, hogy az így megtakarítandó összegből akármilyen kultúrát támogató alapítványt hozzon létre. Tehát semmilyen garancia nincs rá, hogy ezt az összeget valóban arra fordítanák, amiről Csengey Dénes beszélt. Másrészt valóban van különbség a véleményünkben, hiszen nem azt kívánjuk létrehozni, hogy nagy nemzeti monopol alapítványok különböző többpárti kuratóriumokat hozzanak létre. A kuratóriumokkal szemben elég rosszak a tapasztalataink az elmúlt háromnegyed év folyamán. (Taps középről.)
Nem kívánjuk a nemzeti kultúrát úgy depolitizálni, hogy közben különböző alapítványok címén többpárti kuratóriumokat hozzunk létre és rakjunk a nyakukba. Amiről beszéltem, arra vonatkozott, hogy alapítványok hálózatáról van szó. Amíg egy ilyen létrejön, amelyben alapítványok versengenek egymással – nem feltétlenül egy alapítványon belül kell a választási eredményeket reprezentáló bizottságot létrehozni – addig a kultúra azon körébe tartozó termékek, amelyek támogatást érdemelnek, elbuknak a piacon, nem képesek a felszínen maradni. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem