CSÉPE BÉLA (KDNP)

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA (KDNP)
CSÉPE BÉLA (KDNP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kereszténydemokratáknak szívügyük a családi pótlék ügye. Ezért én a költségvetési bizottság mai ülésén majdnem szó szerint kezdeményeztem azt, amit Mécs Imre képviselőtársam velem párhuzamosan egy másik bizottságnál futtatott és kezdeményezett.
A bizottság az én javaslatomat leszavazta ugyan, de tartózkodással; és ki is fejezték véleményüket, hogy ennek oka kizárólag az, hogy jogi aggályokat látnak a bevezetést illetően. Ennek a lényege az volt, hogy egy év közbeni felülvizsgálattal elkerülhetetlen a költségvetési törvénynek a módosítása is. Az én véleményem szerint ez megoldható, áthidalható, mert amennyiben a tisztelt Ház foglalkozik időnként a családi pótlék kérdésével, akkor saját hatáskörében a téma jelentőségénél és nagyságánál fogva kezdeményezheti a költségvetés módosítását is ebből a szempontból.
A magam részéről tehát ezt nem látom egy olyan kizáró oknak, amely miatt úgy határozzunk, hogy nem lehet hozzányúlni a családi pótlékhoz évente. Felfogásom szerint azok a terhek, amelyek a lakosság vállára rakódnak, elsősorban a nagycsaládosoknál jelentkeznek, és a Parlamentnek erkölcsi kötelessége, hogy ezt, a nyugodtan mondhatom, gazdasági és társadalmi szempontból kulcskérdést az eddiginél többször felülvizsgálja.
Mi ketten – anélkül, hogy egymással összebeszéltünk volna Mécs Imre képviselőtársammal – úgy gondoltuk, hogy ez évente legalább kétszer történjen meg.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy ezt már én is kezdeményeztem, ezért a magam részéről – és mondhatom, hogy a kereszténydemokraták részéről, frakcióm nevében – csatlakozunk a Mécs Imre képviselőtársam által beterjesztett javaslathoz. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem