GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Tisztelt Országgyűlés! Tulajdonképpen Pozsgay Imre bejelentette, hogy az MSZP nem kíván részt venni ebben a vitában, de most már olyan jogi kérdések vitájává alakult a dolog remélhetőleg, legalábbis mi ezt így fogjuk fel, hogy mégis egy-két szakmai szempontot szabad legyen elmondani.
Bár tulajdonképpen Salamon László, úgy értem, világosan megmagyarázta, miről van szó, esetleg csak a párttörvény pontos idézésével szeretném ezt alátámasztani. Azt mondja a párttörvény 6. § (1) bekezdésének b) pontja, ami a pártok gazdálkodó tevékenységével kapcsolatos passzus, hogy a tulajdonában álló, a párt rendeltetésszerű működéséhez szükséges ingatlanrészeket, helyiségeket és ingókat díj ellenében hasznosíthatja. Ebből világosan következik, ahogy Salamon László mondta, hogy a tulajdonában állókat hasznosíthatja, ami természetesen azt is jelenti, hogy a nem tulajdonában álló, használatában most már ugye ezt a kifejezést kell használnunk, mert a törvényjavaslat a kezelői jogot megszünteti - állót díj ellenében nem hasznosíthatja. Tulajdonképpen a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdése ezt tiltja meg. Tehát itt egyszerűen arról van szó, hogy egy törvényben már élő, érvényes szabályt ez a törvény az MSZP-re nézve megismétel.
Kérem szépen, mi erre azt mondjuk, hogy tulajdonképpen ez így benne maradhat, de ki is kerülhet. Ez kizárólagosan egy szakmai szempont. Úgy hiszem, hogy a törvényalkotás rendszeressége, tisztasága szempontjából az a szerencsésebb, ha ugyanolyan magatartási szabályt egyszer egy törvény már előírt, akkor ezt egy másik törvényben megismételni felesleges. Megítélésünk szerint pusztán erről van szó. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem