BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Teljes szövegű keresés

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Nagyon röviden szeretnék valami félreértést eloszlatni. Orbán Viktor valószínűleg nem pontosan értette a szavainkat. Az MSZP-vel kapcsolatos és a bizottság előadója által megfogalmazott módosítási indok nem azt jelenti, hogy a társadalmi szervezetek kezelői jogának a megszűnése során az MSZP valami kivételt élvezne, tehát az ő kezelői joga nem lenne megszüntetve. Szó sincs erről. Az MSZP-vel kapcsolatos megfogalmazott módosítás a párttörvénynek arra vonatkozó szakaszából vezeti le a módosítást, hogy egy párt nem tehet olyat, amivel kapcsolatban a bevételeit egy tekintet alá kellene vonnia az ott felsorolt másik hét szervezetével.
Tehát nem arról van szó, hogy az MSZP kivételt élvez, hanem az MSZP-nek egy esetleges jogellenes tevékenységét nem kívánja a módosító indítvány törvényi szinten honorálni. Erről van szó. A hozzászólás többi részét nem akarom részletezni, lesz még erre alkalom. De nehogy félreértés legyen: a Kormány nem kívánja az előterjesztéssel és a módosítással sem az MSZP-t a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetési köréből kivenni.
Csak egyet szeretnék még - a hozzászólásokat nem befolyásolni kívánva - elmondani: itt elsősorban nem pártvagyonról van sző, többezer egyesületről és társadalmi szervezetről van szó. A végleges rendezésig történő ingyenes használati jog - amely nem egy tartós állapot, hiszen csak néhány hónapról van szó - többezer egyesületet, társadalmi szervezetet illetően merül fel, nem pedig a 7-8 szervezetet, amelynek bevételét a javaslat szerint úgy is elvonná az Országgyűlés.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem