LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én a miniszter úr előterjesztésével kétharmad részben egyetértek. Egy ponton vitatkoznék, mivel a módosító indítványt az általános vitában kell benyújtani, ezért kell, hogy most szóljak, valójában a részletes vitában Kellene majd kifejteni a véleményünket. Ennek a lényege az önálló egység leválásával kapcsolatos vagyon-, teher-, piac és profilmegosztási vita. Ez vajon a Vagyonügynökségre tartozik-e vagy pedig bírói útra?
Azt gondolom, hogy ez a vita magánjogi jellegű, nem egyszerűen tulajdonosi döntés a vállalat irányításáról és a vagyonának a sorsáról, mert a vállalat másik része ugyanakkor megmarad, s a vállalat működőképességének vannak erkölcsi, anyagi és egyéb vonzatai is.
Úgy vélem, olyan rendszert kell kidolgozni, hogy a döntésnek biztosítania kell mindkét tovább működő állami vállalat arányos működési feltételeit. A döntést talán a válóperi vagyonmegosztáshoz hasonlíthatnánk, amelyben a bírósági eljárás lehetőségét nem szabad kiküszöbölni.
Azt gondolom, hogy a módosítás szükségességét ez kellően alátámasztja, s kérem a tisztelt Parlamentet, hogy fogadja el. A módosító javaslat lényege, hogy a vállalati törvény 10/b és 10/c §-a (3) bekezdése maradjon meg, és ezt írásban is be fogom nyújtani. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)
Határozathozatal a törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem