FEJES ATTILA, a gazdasági bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

FEJES ATTILA, a gazdasági bizottság előadója:
FEJES ATTILA, a gazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház!
A gazdasági bizottság megtárgyalta a 193-as szám alatt benyújtott, az állami vállalatokra vonatkozó egyes jogszabályok módosításáról rendelkező törvényjavaslatot.
Érdemi vita alakult ki a bizottságban a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdése a) pontjával kapcsolatban, amely a Vt.10/b és a 10/c §-ok hatályon kívül helyezését rendeli el.
A 3. § tárgyában elrendelt szavazás alapján, mely 13 "igen", 7 "nem" szavazatot eredményezett, a bizottság az előterjesztett törvénytervezetet támogatta. E módosítás kapcsán került be a javaslatba, hogy az 1990. évi 8. törvény 5. §-át is hatályon kívül kellene helyezni, mert ebben az esetben sincs helye a bírói útnak.
Kisebbségi vélemény fogalmazódott meg, melynek értelmében a bírósági út nem - vagy nem minden esetben - iktatható ki, mert lehetnek az érintett vállalatoknak olyan személyiségi jogai is, amelynek védelmében meg kell tartani a bírói utat.
A gazdasági bizottság az előterjesztett törvényjavaslatot 14 "igen", három "nem" és három tartózkodással a tisztelt Ház számára elfogadásra ajánlja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem