A Nyugat tízmilliós novella pályázata.

Teljes szövegű keresés

A Nyugat tízmilliós novella pályázata.
A Nyugat a múlt évben novella-pályázatot hirdetett, amelynek tudvalevőleg jelentős irodalmi sikere volt. 272 pályaműből a bizottság négyet talált díjazásra, 21-et pedig dicséretre és közlésre méltónak. Most, hogy e novellák egy-két kivétellel már sorra megjelentek a Nyugatban, helyesnek véljük a pályázat megismétlését.
A Nyugat elhatározta, hogy új novella-pályázatot ír ki. A pályadíj összege – 800 pengő – 10 millió korona. A pályázat feltételei a következők:
Kívántatik egy novella, amelynek terjedelme legfeljebb egy ív – 16 oldal – a Nyugat formátumában számítva. Tárgy választás vagy feldolgozás tekintetében semmi korlátot nem szabunk a pályázók elé.
Öt pályadíjat adunk ki, az öt legméltóbbnak talált pályaműnek.
 
Az első díj ………… 300 pengő (3,750.000 korona),
A második díj……… 200 pengő (2,500.000 korona),
Harmadik díj ……… 100 pengő ( 3 X. 1,250.000 korona),
 
A pályaművek 1926. évi október hó 31-ig küldendők be a Nyugat szerkesztőségébe, gépírással, névtelenül, lezárt jeligés levéllel, amely a szerző nevét rejti. A határidő letelte után érkezett vagy a szerző nevével aláírt pályaművek nem bocsáttatnak pályázatra.
A pályadíjat nyert művek első közlési joga a Nyugaté. Ha ezeken kívül is akadnának a Nyugatban való közlésre érdemes pályaművek, ezeket a Nyugat közli és a nála szokásos honoráriumot fizeti értük.
Pályadíjat nem nyert művek kéziratait nem őrizzük meg.
A pályázat eredményét a Nyugat 1926. évi december 16-i – karácsonyi – számában hirdetjük ki.
A Nyugat szerkesztősége

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem