Várady István: Legioner (Gerenday László): A sivatag mesél • Elbeszélések

Teljes szövegű keresés

Várady István: Legioner (Gerenday László): A sivatag mesél •
Elbeszélések
Jól ismerjük ezt az irodalmat az ő furcsa földjáradék-elméletével: mentül messzebb esik a termőterület a fogyasztás centrumától, antul nagyobb a termelvény értéke. Mert ugye: ez írások érdekességét az a távolság adja ki, amely hazánk és Afrika sivatagjai közt elterül. Félre ne értsen valaki: pusztán csak a földrajzi távolságot értem itt. Nem pedig a különbséget magyar és afrikai ember, európai és arab lélek között. Mert ezt hiába keresnők ebben a könyvben. Nem tudom: adnak-e az idegenek légiójánál felvételi igazolványokat a verbung alkalmával. Ha igen: kár volt a fakszimilét nem csatolni a könyvhöz. Sokan örültek volna neki. És egy kis gyakorlati arab–magyar szótár is elfért volna a kötet végére.
Gerenday, ha szorgalmasan dolgozik tovább és kétségtelenül érdekes tapasztalatait komoly lexikonokkal támasztja alá, idővel jó darabot írhat az Urániának.
Alig várjuk.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem