Hírek a Nyugat köréből

Teljes szövegű keresés

Hírek a Nyugat köréből
Ady Endre új könyvének – Minden titkok verseiből – megjelenését már a múlt számunkban jelentettük. Emelkedettségében talán ez az Ady legszebb kötete.
Január hónapban – nyilván 21-én – matinét tartunk a Vígszínházban és ennek keretében Csokonai-ünnepélyt. A Vígszínház színészei erre az alkalomra Csokonainak egy friss hangú, szeretetre méltóan ötletes komédiáját – Karnyóné-t tanulják be. Az előadást megelőzőleg Ady Endre, Hatvany Lajos és Móricz Zsigmond olvasnak fel.
Hatvany Lajos a bécsi Akademischer Verband für Musik und Literatur meghívására e hó folyamán Bécsben felolvasást tart a magyar irodalomról, különös tekintettel irodalmunk újabb fejlődésére.
Az árva Mariska napjai című könyvből, melyhez Bródy Sándor írt igen meleghangú és érdekes ajánlást, mutatót közlünk ebben a számban. A könyv újévre kijön; hatezer példányban jelentetjük meg.
Szomory Dezső főmunkatársunk társadalmi drámáját, A rajongó Bolzay-lány-t tizenharmadikán adják a Nemzeti Színházban. Lengyel Menyhért főmunkatársunk drámájából, Percival prófétá-ból javában folynak a próbák a Vígszínházban.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem