A MAI TÁRGYALÁS

Teljes szövegű keresés

A MAI TÁRGYALÁS
Nyíregyháza, júl. 21. [júl. 24.]
Meglehetősen érdektelen ülés volt a mai, de azért közönség ma is nagy számmal jelent meg. Azt hitték, hogy Scharf Mórichoz fognak még a védők néhány kérdést intézni. Pedig csak születési éve forgott szóban, mint fontos körülmény arra nézve, hogy megeskethető-e vallomására vagy sem. Eredmény, hogy ma már meglehetős bizonyossággal vehető fel, hogy csakugyan 1868. augusztusban született, tehát csak a jövő hóban tölti be tizenötödik életévét. Ezt vallotta hit alatt Buchta Amália tiszaeszlári bába.
A Vay György által bejelentett tanú, Kakóczi vallomása magyon lényegtelennek bizonyult. Vay szerint Kakóczi mindig Herskora hivatkozott, s ma mégis Smilovicsban vélte fölismerni egykori rabtársát. Herskoval egyébként már csak azért sem igen diskurálhatott, mert nem tud oroszul.
Mikor az okmányok felolvasására került a sor, a közönség jó része távozott. A kisebb részt meglepte Eötvös nagy szakértelemről tanúskodó felszólalása, mellyel kimutatta a Tisza sodrára vonatkozó vízpróba gyarlóságát.
Az a körülmény, hogy Heumann az iratokhoz csatolni kérte a »Budapesti Közlöny« 1882. június 13-diki számát, melyben az Eszter holtteste feltalálójának 5 000 forint jutalom ígértetik, ami azt bizonyítja, hogy 1882. jún. 11-én elkövetett holttest-csempészést e pénz elnyerése végett csalási szándékból nem követhettek el, azt a benyomást tette, mintha a védelem a hullacsempészés bűnügyében marasztaló ítélettől tartana.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem