259. sz., november 5. [NAGY PISTA JUTALOMJÁTÉKA]

Teljes szövegű keresés

259. sz., november 5.
[NAGY PISTA JUTALOMJÁTÉKA]
Tegnap a Nagy Pista jutalomjátékára az alsó páholyokat kivéve, meglehetősen megtelt a nézőtér. Csábító quodlibetet hirdetett a színlap. Operettet, népszínművet és ami különös ritkaság, operát, vagyis operarészletet.
A »Szerelmi varázsital« volt az első. Enyváry énekével sok tapsot aratott, Makó pedig mint borbélylegény, folytonos derültségben tartotta a közönséget, maga a jutalmazott is szépen énekelt, s több ízben részesült tapsokban, amik kizárólag szép hangját illették.
Különösen kitűnt szép hangja »A leánykérő« című képben, hol igazi bravúrral vágott ki néhány népdalt. Maga a »Leánykérő« című életkép azonban, mert népszínműnek nem nevezhető, nem képes elég érdeket költeni. S csakis egyetlen alkalomra volt jó, akkor ugyanis, midőn Rákosi Jenő a Népszínházat nyitotta meg, s midőn társulatát minden genre-ben egyetlen este volt alkalomszerű bemutatni.
A »Luciá«-ban már egészen ki volt fáradva a jutalmazott, úgy hogy ezt észre is lehetett hangján venni.
A közönség azonban szívesen megbocsátotta a gixereket, mert hiszen korrekt operai előadásra nincs olyan vérmes reményű ember, aki számíthatott volna.
*
Szombaton a »Lowoodi árva« megy, hol Kutasi Jankának van nagy szerepe.
A jövő héten »Titilla hadnagy«-ot fogjuk látni egészen új és csinos jelmezekkel.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem