Marton Andor (meszlényi),

Teljes szövegű keresés

Marton Andor (meszlényi),
gazdasági egyesületi titkár, M. Lajos földbirtokos és zsipfalvi és besenyői Herman Klementina fia, szül. 1866. febr. 6. Jákón (Somogym.); a gymnasium I–VI. oszt. Kaposvárott, a VII. és VIII. Nagy-Kanizsán 1885-ben végezte; egy évig gazdasági gyakornok volt, 1886–88-ig pedig a magyar-óvári gazdasági akadémia hallgatója. 1889-ben ösztöndíjas gazdasági gyakornok volt a mezőhegyesi ménesbirtokon, 1890–1892. ösztöndíjas segéd a magyar-óvári gazdasági akadémia növénytermelési tanszékének tanára mellett. 1892–95-ig a kassai m. kir. gazdasági tanintézeten segéd-intéző volt és előadta a szavasmarhatenyésztést és tejgazdaságot, juhászatot és gyapjúismét, sertéstenyésztést sat.; továbbá szerkesztőtársa volt a Gyakorlati Mezőgazdának. 1894. decz. 24. a torontálmegyei gazdasági egyesült titkárának választatott Nagy-Becskereken.
Czikkeket írt a Mezőgazdasági Szemlébe, a Köztelekbe, a Gazdasági Lapokba, a Földmivelésügyi Értesítőbe, a Nemzetbe és a M. Gazdák Lapjába.
Munkája: Torontálmegyei gazdasági-egyesült monographiája. Az egyesületi elnökség megbizásából. Budapest, 1896. (Különnyomat a «Gazdasági egyesületek monographiái» cz. műből.)
Szerkeszti 1895 óta a nyiregyházi gazdasági egyesület Értesítőjét.
Önéletrajzi adatok.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem