Láng Jenő (Jágó),

Teljes szövegű keresés

Láng Jenő (Jágó),
orvosdoktor, szül 1864. máj. 17. Egerben (Hevesm.), hol középiskoláit végezte, mire a budapesti egyetemen hallgatta az orvosi tudományokat és a múzeumi könyvtárban 1890–1893-ig eltöltött időben nyert orvosdoktori oklevelet. Könyvtári szolgálatának idejére esett a múzeumi képtár rendezése is, a mihez Than Mór képtárőr mellé küldetett ki segítségül s jó részt önállóan készítette a ma is forgalomban levő képtári kalauzt és a könyvtári mintára készült czédula katalogust. 1893-ban Bánfalva község választotta meg orvosává. 1896 óta Nagy-Szénás (Békésm.) községnek orvosa. 1899-ben készítette el a tüdővész elleni védekezésről szóló községi szabályrendeletet.
Czikkei a Békés-megyei Közlönyben (1893. Színészet falun, Nehány szó az alföldi paraszt-socialismus kérdéséhez); írt a Verner László, cz. gyűjteményes munkába.
Munkája: Magyar orvostudományi szaklapok a m. n. múzeumban. Bpest, 1890. (Különny. a M. Könyv-Szemléből.)
Önéletrajzi adatok.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem