Georgescu János,

Teljes szövegű keresés

Georgescu János,
igazgató-tanító, szül. 1855-ben Szakadáton Nagy-Szebenmegyében; az algymnasiumot Nagy-Szebenben végezte 1874-ben; azóta a tanítói pályán működik és pedig jelenleg Szkore községben (Fogarasm.); ezen határőri iskolánál 15 év óta igazgató-tanító. Beszél és ír ruménul, magyarúl és németűl.
Földmívelési és állattenyésztési czikkeket írt mint külmunkatárs az Observatulu, Tribuna és Posta Romana cz. rumén lapokba; továbbá írt a brassói Gazeta Transilvanieibe és a bukaresti Economia Nationalâba. Jelenleg a brassói vasárnapi Gazeta földmivelési elbeszéléseit közli Povestiri Economice cz. alatt, melyek külön kiadásban is meg fognak jelenni.
Munkája: Economiâ câmpului şi crescereâ vitelor, observârâ şi îndrumârî practice pentř economů. Brassó, 1886. (Mezőgazdaság és állatnevelés. Észleletek és gyakorlati útmutatások gazdák számára. Iskolai tankönyv, 2. kiadás Brassó, 1890.)
Szerkesztette a Calindariulů Plugariului földmivelési naptárt 1893. évre Brassóban, mely 1895-re is meg fog jelenni.
Gross, Kronstädter Drucke 115. l. és önéletrajzi adatok.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem