marinád

Teljes szövegű keresés

marinád – ‘ecetes, sós, fűszeres páclé’. – mariníroz ‘ilyen lében pácol ‹halat, vadat›’.
A német Marinade és marinieren átvétele; forrásuk a francia marinade és mariner a marin (‘tengeri’) melléknévből, a sós tengervízre célozva; latin marinus (‘tengeri’) a mare (‘tenger’) szóból.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem