Utóerjedés.

Teljes szövegű keresés

Utóerjedés. A must fő erjedésének, még mielőtt az összes cukor kierjedne, a boros pincékben uralkodó alacsony hőmérsék vet véget, mikor is az új bor megtisztul és seprüjét lerakva nem erjed többé. Nyár elején azonbana pincék is pár fokkal magasabb hőfokot kapnak s az őszszel abbanmaradt erjedés folytatódik, mig vagy az erjedésre képes cukor majdnem teljesen elfogy, vagy mig a képződött sok szesz az erjedést megakadályozza. A bor ekkor is szénsavat fejleszt s némi élesztőt rak le s végül megtisztul; ezen megújult nyári erjedést nevezzük U.-nek. L. még Sör.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem