Morzsásodás,

Teljes szövegű keresés

Morzsásodás, a gyümölcs-, különösen az alma- és körtefák betegsége, mely abban áll, hogy a törzs v. az ágak egyes helyein a kéregpara külső tömöttebb rétege alatt laza, morzsalékos, eleinte világosbarna, később megfeketedő para - tömeg képződik, mely ugy a mohok és zuzmók letelepedésének kedvező tanyát, valamint különféle rovaroknak alkalmas buvóhelyet nyujt. Az elmorzsásodott helyeken a nedvesség könnyen összegyülemlik, miáltal az eleinte morzsalékos para fekete pépes anyaggá bomlik, mely bomlás esetleg áthat az egészséges kéregre is. A M. oka határozottan nem ismeretes; Sorauer azt hiszi, hogy a szövetek vizbősége okozza e betegséget.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem