Lenyálkázás,

Teljes szövegű keresés

Lenyálkázás, az a borászati eljárás, midőn a nem kifogástalan szőllőből készített mustot erjedés előtt erősen kénezett hordóba töltik, s pár napi állás után a piszkos, iszapos, nyálkás üledékről lefejtvén, indítják erjedésnek, ami nem könnyen sikerül, mert a kénezés által a mustban található erjedési organizmusok megöletnek, miért is célszerü az ily módon tisztított mustokat erjesztés előtt szellőztetni. A L. akkor van helyén, ha a kedvezőtlen időjárás folytán kénytelenek vagyunk rothadt, penészes, sáros stb. szőllőt szüretelni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem