Kocsonya,

Teljes szövegű keresés

Kocsonya, hús-, csont- és állati bőrökből kifőzött tömény enyvoldat, mely a kihülés után megalszik. A magyar konyhán disznóaprólékból készül, melyet besózva s vizzel bőven feleresztve egy kevés foghagymával 3-4 óra hosszat lassu forrás mellett főznek meg. Levét tiszta ruhán átszűrjük s az üveg- v. porcellántálba rakott húsdarabokra öntjük és hideg helyre teszszük, hogy megfagyjon, azután ecettel, olajjal adjuk fel. A szép K. átlátszó. - K., a növényeké l., Gyümölcskocsonya.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem