Hajókonyha

Teljes szövegű keresés

Hajókonyha (ném. Schiffsküche; franc. cambuse; ol. la cucina; ang. the galley, cookroom), az az elzárt hely, ahol főznek, sütnek, illetve ahol a hajón levő összes személyek élelmezésére szükséges ételeket készítik. Kisebb hajókon a H. rendesen a felső fedélzeten van, mig nagyobb hajókon felállításuk többnyire elől a helyi viszonyoktól függ. Nagyobb hadihajókon és óceángőzhajókon több konyha is van. A főzést - tengeri hajókon - kizárólag csak férfiak (szakácsok) végezik.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem