Gyümölcssajt,

Teljes szövegű keresés

Gyümölcssajt, cukorral sajtkeménységre befőzött gyümölcs. Gy.-ot minden gyümölcsből készíthetnek, hogy azonban annak egész tömege egyenletes legyen, a nedvdus gyümölcsnek csupán kisajtolt levét, a puha gyümölcsnek pedig szitán áttört husát használják, mig a kemény gyümölcsöt előbb puhára főzik és kihülés után meghámozva szitán áttörik. Ezután tört cukrot keverés közben addig hevítenek, mig épen olvadni kezd, miáltal kristályosodó képességét elveszti. Kihülés után ezen cukrot kevés vizzel nyulósra befőzik, s ekkor teszik bele a fent leirt módon előkészített gyümölcsöt s mindaddig főzik, mig egy próba kihülve sajtkeménységet mutat. Ide tartozik a birsalmasajt és a hurka formáju rahatlukum vagy szultánkenyér.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem