Gróji sajt,

Teljes szövegű keresés

Gróji sajt, eredetileg Gruyere környékén (Svájc), de jelenleg sokfelé készül 3/4 zsirtartalmu tehéntejből. Az esteli tejet t. i. másnap reggel lefölözik s az ekkor nyert friss tejjel keveerve dolgozzák fel. Készítése hasonlóan történik, mint az ementhali sajté, de kevesebb gonddal. A G. malomkőalaku, 9-12 cm magas, 60-70 cm. átmérővel, 35-40 kg. sulylyal és mm.-ja Svájcban 54-74 frton kél el. 100 liter tejből 7-8 kg. nyers sajtot nyernek, mely az érés alatt 12-15 százalékot veszít még a sulyából.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem