Előpörkölés

Teljes szövegű keresés

Előpörkölés (koh.). Az ércek pora melegítve és elegendő levegő hozzájárulása mellett felbomlik és a kén, arzén és antimón részint elpárolog, részint oxidálódik; egy kis része ezeknek az anyagoknak mindig a pörkölékben marad; hogyha ezt a részt is végképen ki akarjuk hajtani a pörkölékből és a benne levő fémet klórhoz akarjuk kötni, akkor néhány százalék konyhasót adunk hozzá s ugy hevítjük. Ekkor a pörkölést a konyhasó hozzáadásáig E.-nek nevezzük.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem