FAGYALÉK, (fagy-al-ék) fn. tt. fagyalék-ot. A szakácsok- és czukrászoknál, különféle levek, melyek akár fagy, akár más mód által szilárddá alakíttatnak, s kocsonyaszerüleg elkészíttetnek. Czitrom-, kávéfagyalék. Máskép: aluttlé. (Sulze). Ettől különbözik a fagylalt.
Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?
Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?
Kutasson több tízmillió korabeli újság oldalán, keressen napi- és hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban!