DAGADÓ, (1)

Teljes szövegű keresés

DAGADÓ, (1), (dag-ad-ó) fn. tt. dagadó-t. Így nevezik a mészárosok és hentesek a szarvasmarhának és sertésnek hasa aljából vágott bőrös húst, melyet a szakácsnék rendszerént a vastag ételre vagy ételbe tesznek. Disznódagadóval főtt káposzta. Ökördagadó. E nevét onnan vette, mert vékony lévén főzés által feldagad, midőn ellenben némely más részek öszvemennek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem