műsor

Teljes szövegű keresés

műsor főnév
1. Vmely rendezvény, előadás v. közvetítés számainak, pontjainak előre megállapított rendje, ill. az előadásra kitűzött számok összessége. A hangverseny műsora; vmilyen műsor fut ; a műsorba felvesz, a műsorból töröl vmit; műsoron kívüli szám; a rádió műsort ad, sugároz.  Ez időben a zongoristák … mindig vmely divatos operett megnyitójával kezdték műsorukat. (Krúdy Gyula) Az újságban benne volt a műsor: tizenegyig zenélnek, tizenkettőkor … hírek. (Gelléri Andor Endre) || a. Ennek előadása, bemutatása, közvetítése. Művészi, magas színvonalú műsor. Nem tetszett a műsor. Műsor után tánc. Sokan szerepeltek a műsorban.  A műsor véget ért, a tánc lehúzódott a parkettre. (Babits Mihály)
2. Színházban, rádióban előadott, ill. előadandó v. zene- és énekkartól előadásra betanult műveknek az összessége, ill. előadási sorrendjüknek terve. Vmi lekerül a műsorról. A színház műsorára tűzte a Fösvényt. A színház közzétette idei műsorát. A számot levették a műsorról.
3. A műsor (1–2) számait, szereplőit v. az előadással kapcs. egyéb körülményeket közlő, ismertető lap, füzet. A műsor megváltása kötelező. A műsor ára 1 forint.
4. (bizalmas, tréfás) Vmely cselekvés, történés mozzanatainak egymásutánja; program. A kirándulás műsora.  Nővérénél… ludas kása … vagy becsinált kakas …, képviselőfánk vagy rác pité szerepelt az ebéd műsorán. (Krúdy Gyula)
Szóösszetétel(ek): 1. műsoradás; műsoranyag; műsorbemondó; műsor-bemutató; műsorcsere; műsordarab; felelős; műsor-igazgatás; műsor-ismertetés; műsorkészítés; műsorközlés; műsorközvetítés; műsor-összeállítás; műsorpont; műsorprogram; műsorszerkesztés; műsorszerkesztő; műsorterv; műsortípus; műsorváltozás; 2. ajándékműsor; kultúrműsor, rádióműsor.
műsori.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem