Czáfolat.

Teljes szövegű keresés

Czáfolat.
Az e lapok 99. számában megjelent s a Figyelmezőre vonatkozó s pusztán odavetett állítását bécsi levelező V. úrnak, személyes gyűlölségből eredő s bujtogatásra czélzó hamis rágalomnak nyilatkoztatja a megtámadott Vida Károly.
Tisztelt szerkesztő úr! Talárt nem csalódom, ha igazság és méltányosság iránti érzelmeitől elvárom, hogy a felülirt néhány védő szónak helyet fog adni terjedelmes lapja legközelebbi számában. Ki egyébiránt illő tisztelettel vagyok t. szerkesztő úrnak, Budán, oct. 25. 1848. alázatos szolgája Vida Károly.
E sorokat annak reményében közöljük, hogy Vida Károly ur megjobbítandja magát és lapjait más irányban vezetvén, mint eddig, tettel fogja bebizonyítani, hogy mind bécsi levelezőnknek, mind másoknak állítása (lásd példáúl a kolosvári Hiradót, hol Vida úrról egy hosszú characteristica van), miszerint „a Figyelmező iránya malitíosus” alaptalan. Mert ha a tett mást bizonyít, akkor a fentebbei szavaknak semmi súlya nem lesz. – A szerk.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem