Meghivás a magyar keresk. társaság f. dec. 23-kán tartandó rendkivüli közgyülésésére.

Teljes szövegű keresés

Meghivás a magyar keresk. társaság f. dec. 23-kán tartandó rendkivüli közgyülésésére.
A magyar kereskedelmi társaság, Pesten a nemzeti casino teremében folyó dec. hó 23-kán délutáni 4 órakor rendkivüli közgyülést tartand. – Mellynek tárgya következő:
Volt-igazgató ifj. Szabó Pál hivataloskodása idejéből a társaság pénztárhiánya ekkorig 30,400 pengő forintra van számitva. Ennek fedezésére (minthogy a biztositéki 20 részvénynek, nem erre, hanem a szabály-ellenes eljárásból eredő károk pótlásába kell beszámitani) a volt-igazgató után hátra maradott avgyon 6074 pengő ft 11 kr. erejeig szolgál. A még hiányzó 24,325 pftot s 49 krt, idősb Szabó Pál ur, fia iránti atyai indulatból a társaságnak megtériteni ajánlkozott olly feltétel alatt: hogy viszont a társaság, ezen ekkép megtéritett pénztárhiány miatt volt igazgató ifj. Szabó Pál ellen, bünvádi eljárást igénybe ne vegyen, s ez iránti keresete megszünését az illető hatóságnak is bejelentse, egyébiránt a nevezett volt-igazgató ellen lehető egyéb követelései a társaságnak épségben maradván.
Az igazgató választmány ezen alapon, mindazáltal az e végre különösen összehivandó közgyülés jóváhagyásának vagy jóvá nem hagyásának fentartása mellett, idősb Szabó Pál urral szerződött. – Ezen szerződés el vagy nem fogadása leszen tárgya a december 23-kai közgyülésnek, mellyre a t. cz. részvényesek ezennel meghivatnak, a megjelendők az alapszabályok értelmében kéretvén, hogy részvényeiket, vagy a társaság hivatalában eleve letegyék, vagy pedig a közgyülésben előmutassák. Költ Pesten, 1846. dec. 7-kén tartott választmány ülésből.
A magyar keresk. társaság igazgató választmánya.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem