ÓVÁS ifj. Szabó Pál magyar kereskedelmi társasági volt igazgató iránt.

Teljes szövegű keresés

ÓVÁS
ifj. Szabó Pál magyar kereskedelmi társasági volt igazgató iránt.
Ifj. Szabó Pál a magyar kereskedelmi társaság eddigi igazgatója, tegnap oct. 21-kén d. u. 5 óra tájban Pestről megszökött. – Az igazgató választmány tehát addig is, mig bővebben intézkedhetnék, ezennel nyilvánosá teszi, hogy ifj. Szabó Pál a magyar kereskedelmi társaságnak többé nem igazgatója; czimvezetési megbizatása ezennel meg van szüntetve, s a magyar kereskedelmi társaság semmi ezentuli kötelezettségeit magáéinak el nem ismeri.
Ennél fogva: kinél vagy kinek gondviselése alatt a társaság bárminemü vagyona volna, figyelmeztetik, hogy azt a választmány rendeléseig senkinek ki ne adja; ellenben annak minőségéről, mennyiségéről, állapotjáról a választmánynak azonnal jelentést tegyen, a ki a társaságnak fizetéssel tartoznék, senki másnak, mint csak egyedül ide a társaság pénztárába, vagy a választmány rendeletére fizessen: minden ügynökök s utazók meghatalmazottsága pedig ezennel megszüntetik. Költ Pesten, oct. 22-kén 1846.
A magyar keresk. társaság igazgató választmánya nevében s határozatából
az elnök jelen nem levén
Kossuth lajos.
Weisz Bernát Ferencz.
Dumtsa Döme.
Nádosy István.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem