Világkereskedelmi hirek.

Teljes szövegű keresés

Világkereskedelmi hirek.
Amsterdam, febr. 14. 1849. A buza ára még most is az előbbi, de a rozs lastkint 5 forinttal alább szállt, mi a forgalmat tetemesen megakasztotta. Árpa 112–113 fontos 184–186 fton kél. Zabból mi sem adatott el. Borsónak folytonosan jó ára van, de csak a könnyen fövő fajoknak; a forgalom mindazáltal csak csekély.
Olajmagvakra nézve a vásár igen rosz, s hasonlót mondhatunk magáról az olajról is, mert több az eladó mint a vevő, s ha az aratásra kedvező kilátás mutatkozandik, az árak még sokkal alább fognak szállani. A repczeolaj napról napra becsét veszti, mióta a légszesz-világitás divatba jött; városunk világitására kellő mennyiség is most már alig tesz 3 ezer hectolitert. Lenolaj keresettebb volt mint a multkor, s az eladók által követelt áron kelt.
327Paris, feb. 14. 1846. Szesz. Ez áruval kevés üzlet történt, azért a mi kevés változás van is, csekély jelentőséggel bir. Kész áru, valamint még e hónapban átveendő 123-on, martius és áprilisban szállitva 125–124en, a négy középső hónapokban szállitva pedig 129–128-on kelt. –
Olaj. Két napi fagy az árakban nagy élénkséget idézett elő, s a hét derekán 97-ről 100-ra rugott, tegnap este azonban az idő meglangyulván az árak ismét leszálltak s készáruért 95, e hónapban szállitandóért 99–98, martius és aprilisban 98; nyári hónapokban 96; a 4 utolsó hónapokban szállitandóért végre 96–95 árkelet jegyeztett. – Normandiában, hir szerint, a repczevetések már virágzásban vannak, s legkisebb dér martiusban a gazdag reményeket semmivé teheti. – Ez árunak a mult év 4 végső hónapjaiban igen élénk kelete volt piaczunkon, s hectoliterkint 96 frankkal fizettetett.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem