Rendkivüli közgyülés az iparegyesületnél.

Teljes szövegű keresés

294Rendkivüli közgyülés az iparegyesületnél.
Két tanszéknek kellvén legközelebb betöltenie az iparegyesületnél, iszerint az igazgató választmány minden lehető előleges biztositásoknak birtokában legyen, mik szerenscés választásra nyissanak kilátást: szükségesnek látta az oktatók választásának eddig fenállott formáit megvizsgálni, s a mutatkozandó szükség és tanácsosság szerint azoknak czélszerü alkalmazásáról intézkedni. – És mivel e részben olly rendszabályok hozatala tapasztaltatott szükségesnek, miknek hozását a választmány hatáskörén kivül állani gondolta: ennélfogva a jövő martius hónap 11-kére rendkivüli közgyülést tüzetett ki, melly e napon délután 5 órakor az iparegyesület szállásán (ujvilág-utczai Ilkey-féle ház első emeletében) fog az oktatók választása formáinak megalapitásaul tartatni. A gyülésre az egyesület minden tagja s minden ügybarát hivatalosok.
Megjegyeztetik egyszersmind, hogy ezen körülmény miatt a concursusok, mik a természet- s erőtani előadásra nézve a jövő martius hónap 20-kára, – a rajzoktatóságra nézve pedig 16-kára hirdetve vannak, aprilis 27-kére tétetnek át. A közgyülésben alkotandó rendszabályok nyomban közgyülés után fogván közhirré tétetni. Az igazgató választmánynak rendeléséből. Februar, 14. 1846.
Csanády Ferencz, jegyző.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem