Iparköri utasitó.

Teljes szövegű keresés

024Iparköri utasitó.
Iparműkiállitási nyeremény számok. A’ Pesten megjelenő hirlapok közül eddig csak a Pesther Zeitungban levén közölve e számsor, hogy a magyar közönség is birhassa, adjuk azt mi is jövő számban.
A zombori gyapju- és pamutszövetgyár társaság, miután az alapul felvett 250 részvények már felénél több van aláirva, alakultnak hirdettetik, a tagok meghivatván, hogy f. januar hónap 30-kán Zomborban a gyári felügyelő, igazgató választmány, pénztárok és művezető megválasztására jelenjenek meg.
Az ikervári osztály kereskedője, Geyer úr tetemes vásárlásokat tett honi gyártmányokból, és valóban gyönyörű gyüjtelékkel lependi meg a hazai műipar vidékebeli barátit.
Győri Wiethner és Link az iparműkiállitáson itt volt némely szöveteiekt Nagy Józsefnél tétették le árulás végett; – ugyan ott lesznek kaphatók szinte Győri Kiesz és Pfandler urak szövetei, – továbbá Schaefer urnak kartonjai és alsószoknya-szövetei.
Pehely és fosztott toll. Pesten Gradl Ferencz paplanosnál a kigyó-utczában. Nagy mennyiségben és igen jó minőségben. Toll fontja 24, 30, 36, 48, 60, 72, 84 kr. p.p. Pehelyé 1 fr. 36 krtól 2 ftig p.p. szilárdságánál fogva e kereskedés igen ajánlatos.
Tudomásul szolgáljan egyszersmind az eladóknak is.
Mindenféle egyedül hazai szövet Nagy Józsefnél a kigyó-atcza és városház tere szegletén a zöld fánál.
Nürnbergi áruk (honiak) raktára Kanicz Manó nagykereskedőnél a nagyhid-utczában. E raktár az e nemü gyártmányokban feltünó nagy forgalmat üz, s szilárdságáról országszerte isméretes.
Rigyiczán. Baja mellett (Bács vármegyében) a szigar gyár a nyár dereka óta folytonosan nagy szorgalommal dolvozik, készitményei feltünő jó dohányból s mesterileg vannak előállitva. Mindeddig keveset adott el azon szándékból, hogy vevőinek állandóan jól kiszáradt ó szivarokkal szolgálhasson. És e szándék a milly szilárdságot igér a gyárnak, ollyan haszonnal kecsekteti a vevőt. Most már több ezerekben történhetnek megrendelések és szállitványok. Kitünöen jeles szivarnemei ezen nevezetüek: Király, Nádor, Árpád, Nemzeti, Kossúth. – E gyár nevezetesebb rakhelyeket szándékozik telepiteni, s leginkább gyártmányának jelességén kivül az igen jutányos ár miatt ajánlható.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem