Szerkesztői változás.*

Teljes szövegű keresés

Szerkesztői változás.*
Az 1844-ik évi »Pesti Hirlap« 342-ik számából. K. F.
Honi, s külföldi lapok oly sokat foglalatoskodtak már a Pesti Hirlap szerkesztősége körüli változással, hogy elvégre csakugyan magamnak is nyilatkoznom kell; annyival inkább, mivel a közönségnek érdekében áll tudni, vajjon ezen lap jövendőben is az marad-e, a mi eddig volt, vagy pedig más kezek alatt természetesen mássá változik, s viszont más lap az én kezem között azzá legyen, mi a Pesti Hirlap ekkorig volt, vagy inkább folytonos tökélyesedés mellett jövendőben lehetett volna. Tisztelettel értesítem tehát a közönséget, hogy én Landerer Lajos úr Pesti Hirlapját a folyó féléven túl szerkeszteni nem fogom; tehát folyó évi június végével a Pesti Hirlappali minden viszonyom tökéletesen megszünik.
Ezen változás eredetét, s okait e helyen előszámlálni nem lehet, talán nem is szükséges. Én legalább addig, míg erre fel nem hivatom, az egésznek folyamát és kulcsát a tisztelt közönség elibe vinni nem fogom.
E szerint a Pesti Hirlaptóli megválásomat a tisztelt közönségnek ezuttal szárazon és egyszerüen bejelentvén, egyszersmind kinyilatkoztatom, hogy a hirlapírói pályáról lelépni teljességgel nem szándékozom. A mi? s miként? még nyilvánossá, tételre megérve nem lévén, az iránt majd ha annak ideje elkövetkezik, a tisztelt közönséget értesítendem, mikor aztán a tisztelt közönségtől függend elhatározni, vajjon a Pesti Hirlap iránti részvét a lap nevének, s kiadójának, vagy pedig eddigi szerkesztője ügyekezetének volt-e gyümölcse.
Ezeket előlegesen jelenteni részint a közönség iránt, részint a terjengő különféle hirek tekintetéből önmagam iránt kötelességemnek itéltem; mi mellett még különösen tisztelt levelezőimhez, s dolgozótársaimhoz azon kérést intézem: hogy ha hű csatlakozásukat nem másnak, mint személyem, elveim, s munkásságom iránya iránti rokonszenvnek szabad tulajdonítanom, azt számomra fentartani, s a dolgok tökéletes kifejlődéséig mássali viszonyokba nem bocsátkozni méltóztassanak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem