1878. képviselőválasztás.

Teljes szövegű keresés

1878. képviselőválasztás.
A boszniai okkupáczió hatása alatt a vármegyében a képviselőválasztások 1878. augusztus 5-én tartattak meg. Megválasztattak:
Horváth Boldizár (Szombathely), Szájbély Gyula (Kőszeg), Márkus István (Sárvár), Ajkay Gyula (Kis-Czell), Istóczy Győző (Rum), Pázmándy Dénes (Körmend), Berke József (Muraszombat), Széll Kálmán (Szt.-Gotthárd), Ernuszt Sándor (Német-Ujvár), Ernuszt Kelemen (Felső-Eör).
Az 1879. ápril 21-én tartott közgyűlésből a vármegye a királyt, ezüst menyegzője ünnepén, hódoló felirattal üdvözölte; ugyanekkor elhatároztatott, 247hogy az uralkodó pár arczképét a vármegye közgyűlési terme számára lefesteti.
1880-ban a magyar orvosok és természetvizsgálók aug. 24–27-én Szombathelyen tartották XXI. vándorgyűlésüket Szabó Imre szombathelyi püspök elnöklete alatt.
Ugyanekkor nyilott meg az állandó szinház, melynek felállításához a vármegye közönsége 15,000 frttal járult; a vármegye székháza jelenlegi alakjában kibővült, a gazdasági egyesület pedig sikerült mezőgazdasági kiállítást rendezett.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem