1876-iki árvíz.

Teljes szövegű keresés

1876-iki árvíz.
Az ugyanazon tavaszon lezajlott, minden eddigit felülmúló nagy árviz újabb tevékenységre hívta fel a társulatot s kényszeríté, hogy a már befejezettnek vélt védépítményeit erősítse és magosítsa. Már a július 5-én tartott közgyűlésen bemutatott tervek alapján elrendelte 1.058,472 kbm. föld beépítését, s arra 429,048 frt 31 kr. költséget előirányzott akként, hogy a munka 4 évre osztatván fel, az érdekeltség 4 év alatt tartozik azt befizetni.
A következő évek a munka évei voltak; egy külön bizottság ügyelt az építésre s azt rendesen ellenőrizte, egy másik bizottság a kisajátítási ügyeket végezte.
Az 1879-ik évben a társulat közgyűlése elhatározta, hogy a belvizek lebocsátása végett a szükséges számú zsilipekről gondoskodni akar s tervezet készítésével a társulati mérnököt meg is bízta, s 1880. április 22-ikén elhatároztatott a szükséges zsilipek kiépítése.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem