Részletes tervek.

Teljes szövegű keresés

Részletes tervek.
A 80-a évek elején a társulat műszaki vezetősége a részletes tervezetet elkészítette; e szerint 612.1 kilometer csatorna-vonal, 1.700,000 frt költséggel lett előirányozva, – a tervek a miniszterium által 1882. évi julius 21-én jóváhagyattak, s azzal a felhívással küldettek le, hogy a végrehajtásra szükséges eszközök beszerzésével a munkálatok mielőbb foganatba vétessenek.
A választmány a jóváhagyott terveket a maga részéről is helyeselvén, daczára annak, hogy az anyagi segélyezés iránti kérelmével a miniszterium elutasította, – nem csüggedett el; sőt felismerve a szabályozás elodázhatatlan szükségét, az 1882. évi aug. 15-én tartott közgyülésnek a tervek elfogadását melegen ajánlotta.
288A választmány javaslatával szemben Gencsy Károly azt indítványozta, hogy mivel a társulat oly nehézségekkel leend kénytelen megküzdeni, a melyeket elhárítani képtelen, – mondja ki a közgyülés a szabályozás abbanhagyását, s a mennyiben már elvállalt kötelezettségei volnának, – azoknak lebonyolítását, liquidálását bízza egy megválasztandó bizottságra. – A közgyülés Gencsy Károlynak ezt az indítványát 8 szótöbbséggel elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem