Réthi Mór.

Teljes szövegű keresés

Réthi Mór.
Réthi Mór, bölcs. doktor, műegyetemi tanár, a Magy. Tud. Akad. r. tagja, szül. Nagykőrösön, 1846-ban. Egyetemi tanulmányait Bécsben, Budán, Göttingában és Heidelbergben végezte. 1874-ben a kolozsvári egyetem, 1886-ban pedig a budapesti József-műegyetem tanára lett. Számos szakkczikket írt a különféle szaklapokba és tudományos folyóiratokba. Az akadémia megbízásából kiadta Bolyai Farkas Tentamenjét (Bpest, 1897.)
Munkái: A diffractio elméletéhez. Bpest, 1874. – A kerületre redukálható felületegészletek elméletéhez. U. ott, 1874. – A három méretű homogén tér síktani trigonometriája. U. ott, 1875. – A propeller és peripeller-felületek elméletéhez. U. ott, 1875. – A fény törése és visszaverése. U. ott, 1880. – A sarkított fényrezgés elhajlító rács által való mozgatásának magyarázata. U. ott, 1880. – Folyadék-sugarak. U. ott, 1894. – Über schwere Flüssigstrahlen. U. ott, 1898.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem