Náh. 1

Teljes szövegű keresés

Náh. 1
Náh. 1.1
Ninive * terhe; az elkosi Náhum látásának könyve.
Náh. 1.2
Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot * tartó az ő gyűlölői ellen.
Náh. 1.3
Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és * lábainak pora a felhő.
Náh. 1.4
Megfeddi a tengert * és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és a Libánon virága elfonnyad.
Náh. 1.5
A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, * és a világ, és minden, a mi rajta él.
Náh. 1.6
Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, * és a kőszálak is szétporlanak tőle.
Náh. 1.7
Jó az Úr, * erősség a szorongatás idején, + és ő ismeri a benne bízókat.
Náh. 1.8
De gáttörő árvízként pusztít annak helyén, * és gyűlölőit setétség üldözi.
Náh. 1.9
Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem.
Náh. 1.10
Ha annyira összefonódnak is, mint a tüskebokrok, és olyan ázottak is, mint az italuk: megemésztetnek, mint a teljesen megszáradt tarló.
Náh. 1.11
Belőled származott, a ki gonoszt koholt az Úr ellen, a ki álnokságot tanácsolt.
Náh. 1.12
Így szól az Úr: Ha teljes erőben és sokan vannak is, mégis levágatnak és elenyésznek. Megaláztalak téged, de nem foglak többé megalázni.
Náh. 1.13
Most már leveszem rólad az ő igáját, és bilincseidet leszaggatom.
Náh. 1.14
Felőled pedig azt rendeli az Úr: Nevednek ne támadjon többé magva; isteneid házából kivesztem a faragott és öntött képeket; megásom sírodat, mert becstelen vagy.
Náh. 1.15
Ímé a hegyeken örömhírhozónak lábai! Békességet hirdet. * Ünnepeld Júda ünnepeidet, fizesd le fogadásaidat; mert nem vonul át rajtad többé a + semmirekellő; mindenestől kiirtatott.

 

 

A témában további forrásokat talál az Arcanum Digitális Tudománytárban

ÉRDEKEL A TÖBBI TALÁLAT