59 1945. január 5. A budapesti I. hadtest napi helyzetjelentése a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Főparancsnokság számára.

Teljes szövegű keresés

59
1945. január 5.
A budapesti I. hadtest napi helyzetjelentése a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Főparancsnokság számára.
NAPI JELENTÉS
I. Pesti hídfő: Soroksár—Pestszentimre között kb. ezrederőben támadó ellenség Pestszenterzsébet irányában tért nyert. A 22. SS-lov. ellentámadása a régi állások 80 százalékát visszafoglalta.
12. ho.: Az ellenség 29-én és 30-án Cinkota és Rákosliget között támadva, Mátyásföld villamosművekig jutott előre. Ellentámadás folyamatban.
10. ho.: Ellenséges nyomásra a ho. Rákosszentmihály északon új állásokat foglalt, ahol az elfoglalandó új állásokon túl tört előre. A Mátyásföld és Rákosszentmihály irányába betört ellenség kivetésére az ellentámadás folyamatban.
II. Budai hídfő: Északon az ellenség támadásai a védők tüzében összeomlottak. Középső arcvonalon kisebb járőrvállalkozások. Déli arcvonalon az ellenség támadva elérte a Lágymányos írás „L” betűjét.
HL VKF Budapesti helyzetjelentések gyűjtője
Eredeti rádiótávirat.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem