1941. szeptember hó 22. hétfő

Teljes szövegű keresés

1941. szeptember hó 22. hétfő
8h 15
Somogyi vezérőrnagy távbeszélőn nyomatékosan kérte a vk. tisztet, hogy haladéktalanul szerezze be a Vezérkar Főnökének jóváhagyását ahhoz, hogy az örkényi lovasiskola vadászosztálya bocsáttassék az öttusa versenyzők rendelkezésére. Az 5. vkf. osztály útján a döntés kikérése megtörtént.
639h
Beregfy tábornok bejelentette, hogy Szurmay vk.szds. aláírásával rendeletet kapott, mely szerint a Hakad lovait az öttusa versenyzők rendelkezésére kell bocsátania. Közölte, hogy a lóállomány erős igénybevétele miatt ezt nem tudja megtenni, annál is inkább nem, mert a Hakaddal csak a Vezérkar Főnöke rendelkezhetik. A vk. tiszt megállapította, hogy az erre vonatkozó kiadványt a H.M.40. osztály adta ki és a sürgősségre való tekintettel látta el Szurmay vk. szds. s.k. aláírásával. A H.M. 40. osztály kéri az ügydarab utólagos kiadványozását.
10–13h
Értekezlet az ifjúság egészségügyi tanácsa tárgyában.
Jelen vannak: Emődy titkár,
Rosztóczy őrnagyorvos,
Szurmay vk. szds.
Az értekezlet során az egészségügyi tanácsra vonatkozó szolgálati utasítás tervezet szövegezése befejezést nyert.
13h
Az egyetemekre kerülő testnevelési tanárok beosztásának az ügyében Rajczy Imre min.s.titkár résztvett egy értekezleten, amelyen jelen voltak:
Czakó osztálytanácsos,
Csernyus min.titkár,
Neidenbach gim.igazgató és
Cseke Dénes testnevelési előadó
A megbeszélés eredménye szerint az egyetemekre kerülő testnevelési tanárokat továbbra is tiszteletdíjas alkalmazásban kell tartani, mert állásnélküli testnevelési tanárt az ügyosztály nem tud az egyetemek részére biztosítani. Az elkészült tervezet az országos vezető és a társadalmi vezető hazaérkezése után lesz bemutatva.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem