1941. október hó 19. vasárnap

Teljes szövegű keresés

1941. október hó 19. vasárnap
11h
Budapest Székesfőváros Katonai Parancsnoksága a Leventeintézmény 20 éves fennállása emlékére a Magyar Közművelődés Házában35 díszbemutatót rendezett. A díszbemutatón megjelent az Országos Vezető és Szendy polgármester meghívására vitéz nagybányai Horthy Miklós, Magyarország Kormányzója.
35 Magyar Közművelődés Háza. A Budapest VIII., Tisza Kálmán (1946-tól Köztársaság) tér 30. sz. alatt 1911-ben épült Népopera (az 1917-es átépítés után Városi Színház) két évtizeden keresztül ifjúsági előadásokat is tartott, melyeket a Budapest Székesfővárosi Népművelési Bizottság felügyelt. Ekkor nevezték Magyar Művelődés Házának.
84A Kormányzó Úr Ő Főméltóságát a Színház előtt a levente díszalakulatok jobb szárnyán az Országos Vezető fogadta. Majd az előcsarnokban jelentkezett Szendy polgármester a Főméltóságú Úrnál.
A Kormányzó Úr Ő Főméltósága a műsor első részét megtekintette. Távozásakor az Országos Vezetőnek legteljesebb elismerését fejezte ki a látottak felett. Az Országos Vezető tájékoztatta a Főméltóságú Urat, hogy a fiúlevente mozgalomhoz hasonlóan megkezdte a leánylevente mozgalom kiépítését is. A Főméltóságú Úr örömmel fogadta a részletes tájékoztatást s annak a reményének adott kifejezést, hogy ezzel az építő munkával valóban el fogjuk érni azt, hogy ez a gyönyörű virágzó ország lesz Európa legboldogabb nemzete.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem