ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, hogy további bizottságok kívánnak-e előadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.
Immár öt éve a költségvetési bizottság javaslatára a házbizottság állást foglal arról, hogy a költségvetési törvényjavaslat tárgyalása során az első részletes vitában az összefüggésekre figyelemmel indokolt, hogy a Házszabály 120. §-ának (6) bekezdése értelmében részletrendelkezések megtárgyalását kapcsoljuk össze. Ebben az évben is mintegy kétszáz már benyújtott, fejezeteken belüli módosító javaslat az újra megnyitott részletes vitában kerül megtárgyalásra. Mindezekre figyelemmel az ötéves gyakorlatot követve kezdeményezem, hogy az Országgyűlés összevontan folytassa le a részletes vitát.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a részletes vita általam javasolt szerkezetét. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége úgy határozott, hogy a részletes vitában a költségvetési törvényjavaslat módosító javaslattal érintett összes rendelkezésének tárgyalását összekapcsolja.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály 105. §-ának (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. A Házszabály 121. § (2) bekezdése alapján pedig a részletes vitának ebben a szakaszában csak azokhoz a módosító indítványokhoz kapcsolódóan lehet felszólalni, amelyek a központi költségvetés bevételeinek és kiadásainak fejezetenkénti összegét és főösszegét, valamint a költségvetési hiány, illetve többlet mértékét érintik.
Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom a részletes vitát. Megkérdezem, hogy ki kíván szólni. Elsőként Varga Mihály államtitkár úr neve jelent meg a monitoron. (Varga Mihály: Tévedés!) Tévedés történt.
Pokorni Zoltán miniszter úrnak adom meg a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit