ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Megkérdezem Gedei Józsefet, kíván-e szólni. (Jelzésre:) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LX. törvény 5. § (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 131. § (3) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli.
Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés függessze fel.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Gedei József országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 310 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett Gedei József mentelmi jogát felfüggesztette.
Tisztelt Országgyűlés! Most az Ékes József és Stolár Mihály országgyűlési képviselők mentelmi ügyében előterjesztett határozati javaslatok tárgyalására kerül sor. Arra figyelemmel, hogy a mindkét képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozó tapolcai városi bírósági megkeresés ugyanazon ügy miatt érkezett az Országgyűlés elnökéhez, a tárgyalásra együttesen, de a határozathozatalokra külön-külön kerül sor.
A mentelmi bizottság a H/3701. és a H/3702. számú előterjesztésében azt indítványozza, hogy az Országgyűlés az érintett képviselők mentelmi jogát ne függessze fel.
Először megadom a szót Csákabonyi Balázsnak, aki a mentelmi bizottság javaslatait szóban is meg kívánja indokolni. Öné a szó.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť