ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Képviselő Úr! Én nem akarok önnel párbeszédet folytatni, hiszen már délelőtt is felvetette ezt a dolgot. Csak annyit tudok mondani, hogy az elmúlt négy évben én voltam az egyik legszorgalmasabb képviselő, és magam tapasztaltam akkor, hogy mind a négy évben nagyon gyakran csak egy-kettő-három államtitkár úr vett részt a költségvetési vitában. Most is két államtitkárt látok, az előterjesztő is itt van, az ülést pedig házszabályszerűen vezetjük.
Azért tartom furcsának az ön megnyilatkozását, mert én most jöttem föl az elnöki pulpitusra, míg az eddig elnöklő frakciótársának - aki nekem alelnöktársam - ugyanezt az eszmefuttatást nem tette meg. Elnézést kérek, de nála is jelezhette volna a problémáját. A teremőrt az előbb azért hívtam - mivel nincs itt sem a főtitkár úr, sem a főtitkárhelyettes úr -, hogy telefonáljanak a minisztériumokba, és ha valamelyik minisztert vagy államtitkárt el tudják érni, hívják ide az ülésre. Egyébként egyetértek önnel, higgye el, én lennék a legboldogabb, ha a tárcák képviselői is hallanák azokat a magvas és hasznos gondolatokat, amelyek itt elhangzanak.
Még egyszer elmondom, házszabályszerűen vezetem az ülést - délelőtt is úgy vezettem -, a Házszabály pedig kimondja, hogy köteles részt venni, de ha nem vesz részt, az nem akadálya a plenáris ülés menetének. Ön is ismeri a Házszabályt, én is ismerem. Az előterjesztő most is itt van, elég jó kiállású ember az államtitkár úr, aki jó ülőképességgel is rendelkezik (Taps az MSZP soraiban.), bízom benne, hogy jegyzetel, és a többi tárca felé is közvetíteni tudja az itt elhangzottakat. Mást nem tudok mondani.
Most pedig az érdemi dolgokra térek rá. Szentgyörgyvölgyi úr kétperces hozzászólásra kért lehetőséget. (Zaj.) Mindenkit arra kérek, hogy koncentráljon a költségvetésre.
Két percre megadom a szót Szentgyörgyvölgyi Péter képviselő úrnak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem