DR. NAGY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. NAGY SÁNDOR
DR. NAGY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelettel arra kérem, ismét tegyen lépéseket annak érdekében - ma már többször is kértük önt erre -, hogy a kormány képviselői vegyenek részt a költségvetés vitájában. Igazán nem gondolom, hogy nekem kellene őrködnöm az ülést vezető alelnök tekintélyén és presztízsén, mégis engem mint képviselőt is sért az a körülmény, hogy az ülést vezető elnök szava ezek szerint semmiféle következménnyel nem jár.
Nincs okom kételkedni abban, hogy ön délelőtt megtette a szükséges lépéseket. Ennek azonban láthatóan az a hatása, hogy nagyon baráti, családi körben, úgy is mondhatnám, régi ismerősökkel - mindenekelőtt Varga Mihály államtitkár úrra gondolok, aki az állandó képviselője a magyar kormánynak - ülünk itt néhányan, és beszélgetünk klubszerű keretek között a Magyar Köztársaság '99. évi költségvetéséről.
Mindazonáltal én nem kívánom most az esti órákban fölsorolni az összes tárca lehetséges képviselője nevét. Még csak azt sem kívánom, hogy mindenki itt üljön, de azért kérem, gondolkodjanak el azon: ha igaz az, amit a pénzügyminiszter úr mondott, hogy ennek a költségvetésnek a legfőbb hangsúlya a gyermeknevelés, a családok ügye, ennek a támogatása, akkor a Szociális és Családügyi Minisztérium egyetlen képviselője nem vesz részt a vitában.
(19.20)
Ezt kétféle módon lehet érteni: vagy úgy gondolják, hogy élő ember nem képes olyan mondatot, szempontot, javaslatot mondani, ami bármiféle figyelemre - hogy is mondjam? - igényt tarthat, vagy úgy gondolják, hogy teljesen érdektelen ez az egész, leírtuk, beterjesztettük, és el fogjuk fogadni. Kérem, elnök úr, fontolja meg ezt, hiszen az ön személyes presztízséről is szó van! Nagyon kérem, hogy intézkedjen, és legyenek méltó körülmények a költségvetés vitájához!
Befejezem azzal, hogy Göndör István képviselőtársunk az elmúlt héten a szavazás idején kérte, könnyítse meg a kormány a költségvetés vitáját azzal, hogy a most már napok óta elfogadott adótörvények következményeit foglalja össze, nézzünk szembe azzal, hogy mi a változások következménye. Ezt tegnap Keller László képviselő úr szintén szorgalmazta. Ma kedd este van, nem gondolom, hogy ennyire bonyolult lenne ez a művelet. Úgy beszélünk a költségvetésről, hogy milliárdos nagyságrendekről fogalma nincs senkinek. Ezek szerint önöknek sem, mert ha lenne, akkor nyilván megosztanák velünk, ha pedig nem így van, akkor nem tudom az okát. Úgy beszélünk a költségvetésről, hogy nem tudjuk, az elfogadott adótörvényeknek mi a következménye. Nagyon szépen kérem, ha nem is segítik, de legalább ne lehetetlenítsék el a költségvetés vitáját!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem