DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER
DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ez a kis intermezzo megzavarta hozzászólásom lényegét, mert kétperces hozzászólásomban természetesen reagálni szerettem volna az előttem szóló néhány felvetésére. Bár tisztában vagyok azzal, hogy költségvetési vita van, az előbb mégis a személycserékről és végkielégítésekről volt szó. Ismétlem, tudom, hogy költségvetésről beszélünk, mégse tudom megállni, hogy erre pár szóban ne reagáljak.
Természetesen 1994-ben is voltak személycserék. Ha összehasonlítjuk azokat az 1998-as személycserékkel, 1994-ben számszerűen sokkal több volt. De nem erről akarok beszélni, hanem a végkielégítésekről.
Most valamiféle aggodalmakat hallottunk a végkielégítések összegét illetően. Ezt 1994-ben az akkor felmentett vagy elbocsátott köztisztviselők egy részénél nagyon egyszerűen megoldották, ugyanis nem fizették ki a végkielégítéseket. A felmentett, elbocsátott köztisztviselőknek polgári pert kellett indítani, végigvitték a polgári pereket, az akkori kormány, illetve a minisztériumok sorra veszítették el azokat, mégis fellebbeztek, és elmentek egészen a Legfelsőbb Bíróságig, de ott is elveszítették a pereket, így az akkor elbocsátott, felmentett köztisztviselők végül mégis hozzájutottak végkielégítéseikhez. Ezt el kellett mondanom. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem