ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kizárólag ez a szavazástechnikai eljárás zárja ki annak a lehetőségét, hogy a koncepcionális módosító javaslatoktól eltérő csatlakozó módosító javaslatot elfogadjanak. Ha először a csatlakozó módosító javaslatról szavazunk és utána a koncepcionális, átfogó módosító javaslatokról, akkor megtörténhet – amire a múlt évben volt példa –, hogy más koncepcióba illő javaslatok kerülnek elfogadásra, ami igen súlyos kodifikációs zavart okoz. Kizárólag ez az eljárás az a racionális mód megítélésem szerint és munkatársaim szerint, amely kizárja az ilyen összeütközések lehetőségét.
Az rendkívül időigényes lenne, amit elnök úr mondott, hogy a módosító javaslatot úgy kellene előterjeszteni, hogy megismétli az egész koncepcionális módosító javaslatot. Ugyanazt az eredményt érnénk el fáradságosabban. Azt hiszem, most maradnunk kell emellett, mert ezt elkezdtük, ezt a módszert folytassuk.
Szűcs István képviselő úr kap szót.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Szűcs István (MDF)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem